2018-12-15 08:58:02• hírek • Nagy Tímea

Milyen ünnepi programok lesznek szombaton a városban?

A karácsony előtti időszakban nem csak a tennivalóból van több, hanem a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekből is. 

Nézzük, mennyi mindent ígér a december 15-e Szatmárnémeti lakossága számára! Az egész napos programkavalkád biztosan nem hagy senkit felhőtlen pillanatok nélkül, hiszen előadások, koncertek, jótékonysági események és téli sportolási alkalmatosság is rejtőzik a lehetőségek között.

 

Szatmárnémeti Újközpontjában január elsejéig látogatható a karácsonyi vásár, melynek területén idén több tucat kézműves standot és kürtöskalácsost, forraltborost, valamint lacikonyhást talál a látogató. A standokhoz nap közben is érdemes ellátogatni, akkor nincs akkora sor, van idő a nézelődésre. Estefelé, sötétedés után kapcsolják fel az ünnepi világítást, ekkor pedig nézelődni, forraltborozni, forralt almalevezni és koncertet hallgatni érdemesebb az előkarácsonyi forgatagban.

 

A karácsonyváró programsorozat az Újközpontban 2018-ban sem hagyja cserben a bulizni vágyó közönséget. A szombati nap folyamán a Baptista Egyház kórusa és fúvósai lépnek színpadra délután 17:00 órától, őket Vajda Isti popzenei előadó követi. Az esti jó hangulatról a Royal Team zenekar gondoskodik.

 

Pénteken nyitotta meg kapuit a műjégpálya az Október 25-e téren, a Szakszervezetek Művelődési Házával szemben. A 600 négyzetméteres pálya felett fénysátor ontja a fényt a sportolni vágyók számára. Körben a fák is fényárban pompáznak. A pálya felé vezető úton pedig égősorokkal díszített árkádok alatt sétálhat át a nézősereg. Korizni reggel 10:00 és este 22:00 óra között lehet.

 

A legkisebbek sem maradhatnak ki a mókából! A közelgő karácsony ünnepére való hangolódás jegyében adventi kézműves foglalkozásokat szervez a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. Az adventi időszak minden szombatján 15 órától, az Iparosotthon bábszínházi termében tartják ezeket a foglalkozásokat, melyeket a bábszínészek vezetnek. December 15-én, szombaton 15:00 órai kézműves foglalkozásra regisztráció szükséges az artproject2015@yahoo.com címen.

 

Szombat délután 17:00 órai kezdettel Jótékonysági Estet szervez a Máltai Szeretetszolgálat. Szatmárnémeti hírességei és művészei lépnek fel az eseményen, mint az ügy támogatói. Hogy ki áll a nemes cél mellé? Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész, Cserey Csaba dobművész, a Joyful Gospel Kórus, Pfeifer Melany (X Faktor résztvevő), Nemadomfel Együttes és a Harag György Társulat színészei. A program a Dinu Lipatti Filharmónia termében lesz délután 17:00 órai kezdettel. Az est adományából a jótékonysági szervezet mozgássérült gyermekek számára szeretne egy speciális hintát beszerezni. A játék öröme legyen mindenkié! Segítsünk, ahol csak lehet!

 

A szatmárnémeti Interact és a Rotaract idén is megmutatja, mit is jelent egy bögre boldogság. 2018-ban a Szatmár Megyei Kórház számára gyűjtenek adományokat, a hagyományokhoz híven, forralt boros és buli hangulatos formában. A standot ebben az évben a római katolikus székesegyház előtti téren állították fel. Ide várják a melegedni vágyó jótékonykodókat, nem mellesleg a város egyik legfinomabb forralt nedűjével kecsegtetnek. Hogy az atmoszféra teljes legyen, minden nap valamilyen meglepetéssel kedveskednek, illetve zenei aláfestésről is gondoskodtak. Találkozzunk egy bögre forralt mellett és okozzunk Örömet a rászoruló betegeknek! A székesegyház előtti téren délután 19:00-tól áll a bál. Mi ott leszünk. És Önök?

 

Nagy Norbert tenor és a szatmári Rotary Club tagjai nagy szeretettel meghívják önt az immár negyedik alkalommal megrendezett jótékonysági koncertre, melynek helyszíneként az Északi Színház szolgál majd. Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Nagy Norbert a karácsony közeledtével világhírű operákkal örvendezteti meg a szatmári közönséget. Az est során több különleges meghívott is színpadra lép: Olaszországból városunkba érkezik Marco Podesta, Eleonora Podesta és Carla Mordan, valamint itt lesz Nagy Blanka is. A rendezvény bevételéből a szervezők egy Holter-EKG vizsgálatot szolgáló készülékeket szeretnének vásárolni a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztálya számára. A jótékonysági koncert 2018. december 15-én, 20 órakor kezdődik az Északi Színház előadótermében.

 

Nos, programlehetőség akad bőven, csak tudjon az ember választani. Kellemes és eseménydús hétvégét kívánunk!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: